Recepten
Pissaladière
Ingrediënten
- 1/3 pak witbroodmix
- 2 eetlepels (olijf)olie
- 300 gram uien
- Mespunt tijm
- Mespunt oregano
- ½ blik gepelde tomaten
- 1 blikje ansjovisfilet
- 6 zwarte olijven zonder pit
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- hoofdgerecht
- Groentegerecht
Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Bakrecept
Diversen
Bereiding
- Maak van het broodmix met water en 1 eetlepel olie een deeg volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Dek het af met een vochtige theedoek en laat het deeg op een warme plaats ¾ uur rijzen.
- Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de rest van de olie in een braadpan en fruit hierin de uien glazig.
- Voeg de kruiden toe en laat de uien met een deksel op de pan 20 minuten zacht smoren.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Kneed het deeg een keer door en rol het uit tot een recht hoek van ca. 20 x 30 cm.
- Leg het deeg op een ingevette bakplaat. Trek de randen omhoog zodat er een bak ontstaat.
- Beleg de bak met de stukjes tomaat.
- Verdeel de gestoofde uien er over en bestrooi dit met peper en een beetje zout.
- Beleg de vulling met de ansjovisjes in een ruitpatroon.
- Halveer de olijven en leg ze in de ruiten.
- Bak de taart iets onder het midden van de hete oven in ca. 25 minuten gaar.
Blueberry muffins
Benodigdheden:
- 100 gram bosbessen of blauwe bessen
- 100 gram bloem
- Mespunt bakpoeder
- 3 eetlepels suiker
- Mespunt geraspte citroenschil
- 1 ei
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- Ca. 2 eetlepels melk
Informatie
- 8 personen
- 30+ minuten
- nagerecht
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maak de bessen schoon en dep ze droog.
- Meng de bloem met het bakpoeder, de suiker en de geraspte citroenschil in een kom.
- Voeg het ei, de margarine en de melk toe.
- Klop dit tot een glad deeg.
- Schep voorzichtig de bessen door het deeg.
- Verdeel het over de papieren bakvormpjes.
- Bak de muffins in het midden van de hete oven in ca. 15 minuten gaar en goudgeel. Als de bovenkant stevig aanvoelt, zijn ze klaar.
- De muffins zijn een beetje vochtig.
- Eet ze warm of lauw.
Knapperige kaaswafeltjes
Benodigdheden:
- 80 gram geraspte belgen goudse kaas
- 10 gram boter
- 1 eetlepel bloem
Informatie
- 4 personen
- 15-30 minuten
Bereiding
- Bereiden:
- Meng de kaas met de boter en de bloem tot een homogene massa. Verdeel het deeg in 8 porties en druk dit heel dun uit op de bakplaat van de oven. Zo dun dat de bakplaat er door te zien is. Warm de grill voor op de hoogste stand. Bak de wafeltjes onder de hete grill in 3-4 minuten lichtbruin. Maak ze los van de bakplaat, maar laat ze op de bakplaat afkoelen. Bewaar de wafeltjes eventueel in een goed sluitende trommel.